Thursday, October 27, 2016

Menjana Pendapatan Dengan Shaklee (Part 1)

Peluang Bisnes Bersama Shaklee

Assalamualaikum dan hai. :)

Sedikit perkongsian bagaimana Shira boleh terjebak dengan bisnes Shaklee ini serta serba sedikit penerangan mengenai peluang di dalam bisnes ini.

Shira mula tertarik untuk join bisnes Shaklee ini sekitar hujung 2015, itupun selepas Shira sendiri mengamalkan produk-produk Shaklee. Produk pertama yang Shira consume adalah ESP (Energizing Soy Protein). Memang best! Kemudiannya Shira mula tambah produk lain seperti Vitamin C, Vita-Lea, Lecithin, Vitamin E dan juga Alfalfa Complex.

Salah satu faktor Shira join bisnes Shaklee ni semestinya sebab Shira mahukan TIME FREEDOM disamping FINANCIAL FREEDOM, lebih-lebih lagi setelah berkahwin dan bergelar mama. Hehe. Semestinya Shira nak spend more quality time dengan keluarga dan anak-anak,tapi dalam masa yang sama Shira dapat bantu suami meningkatkan pendapatan keluarga. Okay.. time and financial freedom ni Shira akan cerita lebih lagi dalam entry lain ye. :)Berbalik kepada topik, Shaklee bukan sahaja mempunyai rangkaian produk kesihatan, bahkan mempunyai rangkain produk penjagaan wajah, rambut dan penjagaan rumah! Serba lengkap lah boleh kata.

Bila Shira dah mula berjinak-jinak dengan bisnes Shaklee ni, maka banyak lah Shira terima soalan daripada ahli keluarga, kawan-kawan, bahkan customer Shira sendiri. Antara soalan yang popular adalah:

Senang ke buat bisnes Shaklee ni?
Apa kelebihan join bisnes Shaklee?
Boleh dapat banyak income ke?
Berapa modal permulaan bisnes Shaklee?

So kenapa agaknya Shira memilih Shaklee?

Apa Kelebihan Shaklee?

1.      Shaklee adalah syarikat jualan langsung yang telah lama berada di pasaran. Ianya adalah produk bertaraf antarabangsa. Produknya adalah asli dan semulajadi (tiada gel silica di dalam botol supplements Shaklee) selain terbukti berkesan.
2.      Shaklee merupakan sebuah syarikat Multi Level Marketing (MLM) yang adil dan tidak mengamalkan skim piramid. Maka bonus akan dibayar mengikut kadar usaha yang kita lakukan dan bukannya seperti MLM yang lain di mana downline mengkayakan upline. So, pendapatan dan pangkat kita boleh melangkaui upline (sponsor) kita sekiranya kita rajin berusaha!
3.      Bonus dibayar dalam bentuk tunai dan dimasukkan sendiri oleh pihak syarikat Shaklee ke dalam akaun bank kita dan bukannya melalui upline. Semuanya diuruskan oleh pihak syarikat. Selain itu, kita tidak memerlukan downline untuk mendapatkan bonus. Anda buat jualan, anda dapat bonus.
4.      Harga produk-produk Shaklee adalah berpatutan dan kualitinya setanding dengan harga yang dibayar.
5.      Produk Shaklee mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Malahan Sijil Halal diperakui oleh badan tertentu yang dibenarkan oleh JAKIM.

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

1.      Boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli, yang mana lebih rendah daripada harga pasaran.
2.      Setiap belian ada point yang terkumpul. Jika mencapai point yang tertentu, anda layak untuk menerima bonus dalam bentuk cash.
3.      Jika anda berminat join keahlian Shaklee untuk berbisnes, ada online coaching, support group disediakan khas untuk membantu anda. Class dan discussion semuanya di hujung jari melalui Whatsapp dan Secret Group Facebook.
4.      Shaklee menawarkan Cash Bonus, Car Bonus dan Convention (fully sponsored trips local & international – serta pakej Umrah bagi yang beragama Islam) bagi ahli yang layak.


Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli atau pengedar Shaklee serta berapa modal yang diperlukan? Boleh rujuk entry yang dah disediakan ni Bagaimana Mendaftar Keahlian Shaklee :)

Satu perkara yang Shira nak tekankan disini adalah SHAKLEE BUKAN MLM HEAD HUNTING. Bukan cari orang dapat duit. Dalam bisnes Shaklee, setiap pengedar berusaha untuk share manfaat dan kebaikan produk-produk Shaklee serta membuat jualan dan akan mendapat UNTUNG RUNCIT serta BONUS berdasarkan jualan bulanan. :)

So for those yang berminat untuk join keahlian Shaklee di bawah Shira tak kisah lah untuk bisnes atau makan sendiri, Shira mengalu-alukan anda untuk terus Whatsapp/Message Shira di 013-3484461 untuk keterangan lanjut.

Assalamualaikum.

Your Shaklee Indepedent Distributor
SHIRA (SID No: 1222138)
Whatsapp: 0133484461

Instagram: @vitaminolehshira

No comments:

Post a Comment