Friday, December 25, 2015

16 Kebaikan Set Penyusuan Shaklee

Assalamualaikum mommy2 yang hebat semua!


Set Menyusu Shaklee adalah antara produk yang terlaris Shaklee. Kenapa? Set ini adalah terdiri daripada bahan semulajadi dan tidak memberikan kesan sampingan yang tidak elok kepada bayi yang menyusu!


Berikut antara kebaikan Set Menyusu Shaklee:-


·         Boleh diambil seawal sehari selepas bersalin

·         Membantu ibu kekal bertenaga

·         Membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu

·         Kulit menjadi lebih halus dan gebu (ibu dan juga bayi yang mendapat khasiat melalui penyusuan)

·         Meningkatkan kualiti susu (lebih pekat dan berkhasiat)

·         Mencegah jerawat memperbaiki kulit

·         Menghilangkan stress

·         Mengurangkan sakit2 badan

·         Mengetatkn ‘miss V’ dan memperbaiki hubungan intim

·         Menghilangkan keputihan

·         Menguatkan rambut dan kuku

·         Mencegah payudara jatuh

·         Meningkatkan fungsi saraf

·         Mengurangkan sinus/allergi

·         Mengawal berat badan

·         Menguatkan sistem imun ibu dan juga bayi

 

Komponen set menyusu shaklee yang betul-betul lengkap terbahagi kepada 6 vitamin. 

Set ini juga dikenali sebagai set 3M (Maxmimum Milk Maker/ Booster). 6 vitamin tersebut adalah: 

Vitalea dilengkapi dengan 21 vitamin penting yang disayartakan oleh RDA untuk sesebuah multivitamin. Vitamin B12 yang terkandung di dalamnya lah yang menjadi pemangkin utama untuk membekalkan susu yang banyak kerana ianya mampu membina sel darah merah yang digunakan untuk menghasilkan susu. Selain itu, ia juga melengkapi keperluan vitamin ibu menyusu dan juga membekalkan nutrien yang secukupnya kepada anak. ibu yang tidak mengambil multivitamin akan mendapati susu mereka cair dan ini juga boleh dilihat daripada pertumbuhan anak yang kurang naik berat badan (underweight).

Alfalfa merupakan raja segala tumbuhan kerana mempunyai akar yang panjang sehingga enam meter untuk menyerap segala nutrien di dalam tanah yang tidak boleh diserap oleh tumbuhan biasa yang mempunyai akar yang pendek.Alfalfa juga merupakan sumber klorofil yang tinggi lebih baik daripada spirulina. kandungan utama adalah vitamin A,C,E, Zinc, kalsium dan fosforus. Alfalfa merupakan sumber tumbuhan yang asli yang mampu memberikan nutrien yang baik kepada susu ibu. Ia juga memekatkan darah dan sekaligus memekatkan susu ibu.

B complex mengandungi kesemua vitamin B yang diperlukan oleh tubuh. B12 merupakan komponen yang paling utama untuk pembentukan susu ibu yang lancar. ia menghalang duktus susu ibu daripada tersumbat dengan cara menghalang pembentukan lemak tidak perlu dan melancarkan peredaran darah. Ia juga memberikan mood happy kepada ibu menyusu dan sekaligus membantu ibu menstimulasi lebih banyak penghasilan susu yang berkualiti.

ESP Shaklee merupakan protein soya bukan jenis tiruan (Non-Genetically Modified Orgasms).GMO Protein daripada brand lain amatlah berbahaya kepada tubuh badan manusia.Keperluan protein untuk setiap individu adalah berbeza. ia mampu bembanyakkan susu ibu kerana susu ibu berasal daripada protein. Jika ibu kekurangan protein, badan juga tidak akan mampu menghasilkan susu yang banyak. Ibu yang menyusu juga mempunyai hormon yang berbeza, sebabitulah ibu yang menyusu pada awalnya tidak akan datang haid selama beberapa bulan ESP juga mampu membantu menyeimbangkan hormon ibu dan menjaga mood ibu.

Sustained release vitamin C adalah formula yang unik kerana mampu melepaskan vitamin c secara perlahan dalam masa 5 jam. Pelepasan secara berperingkat ini amat penting untuk memastikan tubuh mampu mengekalkan kandungan vitamin C dalam badan dengan lebih lama dan tidak memedihkan perut. Ibu yang menyusu lebih cepat kehilangan vitamin C berbanding mereka yang tidak menyusukan anak kerana vitamin c ibu telah diserap di dalam susu yang dihasilkan. Kekurangan vitamin c akan melemahkan sistem pertahanan badan ibu dan anak, serta melemahkan tulang, gusi dan dan seluruh tubuh ibu. Manakala pemgambilan vitamin C yang mencukupi mampu menguatkan sistem imun ibu dan anak kerana mendapat susu yang kaya dengan vitamin C.

Ostematrix merupakan sumber kalsium yang kaya dengan kalsium, magnesium vitamin D3 dll. Ibu yang menyusu amat memerlukan kalsium yang tinggi untuk menghasilkan susu. namun minum susu sahaja tidak mencukupi kerana kekurangan magnesium dalam badan akan menghalang penyerapan susu yang sempurna oleh badan. Sebab itulah sesetengah orang akan mendapati mereka sakit perut selepas minum susu , atau lactose-intolerant. Inilah sebabnya pentingnya magnesium untuk memastikan susu yang diambil diserap oleh badan dan disalurkan ke tempat yang sepatutnya seperti tulang, gusi, gigi dsb, dan bukan ke perut semata-mata, Ibu menyusu sering kekurangan kalsium, sakit pinggang tulang belakang, gusi, gigi kerana kalsium diserap oleh bayi yang menyusu, Jika ibu kekurangan kalsium. penghasilan susu yang seterusnya akan menjadi lebih sedikit dan menyebabkan anak tak cukup susu.

Nak harga murah??Daftar sebagai ahli shaklee dan automatik dapat harga murah!

Untuk order/daftar keahlian boleh whatsapp
Shira 0133484461

 Serta Shira akan guide dan ajar jugak cara2 makan yang betul kepada semua customer2 yang purchase dengan Shira SAHAJA :) 

No comments:

Post a Comment